Hlavní obsah

Tanker začal po srážce u Šanghaje hořet, přes 30 nezvěstných

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šanghaj
Aktualizováno

Čínská Nákladní loď a tanker se 136 000 tunami íránské ropy se v sobotu večer srazily ve Východočínském moři asi 300 km od Šanghaje, uvedly BBC a AFP. Tanker Sanchi plující pod panamskou vlajkou začal hořet. Pohřešuje se 32 členů jeho posádky, především Íránců, uvedlo čínské ministerstvo dopravy.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Íránský tanker se srazil s čínskou lodí, 32 lidí se pohřešujeVideo: Reuters

 
Článek

Ministerstvo uvedlo, že 21 čínských námořníků z nákladní lodi se podařilo zachránit. „Sanchi je na hladině a hoří. Je tu ropná skvrna a pokračujeme v záchranných pracích “ dodalo. Velikost ropné skvrny neupřesnilo. Z hořícího tankeru stoupá hustý černý dým.

Záchranné akce se účastní osm čínských lodí, uvedla agentura Nová Čína. Zapojila se do ní i Jižní Korea, protože tanker plul do Jižní Koreje.

Hongkongská nákladní loď CF Crystal přepravovala 64 000 tun zrna z USA do jižní Číny. Čínské plavidlo neutrpělo při srážce kolem sobotní dvacáté hodiny (13:00 SEČ) takové škody, které by ohrozily jeho bezpečnost.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám