Hlavní obsah

Japonští rodiče utýrali dceru, věznili ji patnáct let v nevytápěném přístěnku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osaka

Pětapadesátiletý Jasutaka Kakimoto a jeho o dva roky mladší manželka Jukari byli tento týden zadrženi kvůli smrti své dcery, kterou oznámili v sobotu. Pondělní pitva prokázala, že 33letá Akiri Kakimotová umrzla a trpěla extrémní podvýživou, vážila jen 19 kilogramů při výšce 145 cm. Zřejmě byla přivázaná k posteli.

Foto: Kyodo, Reuters

Bezpečnostní kamera na domě Kakimotových

Článek

Pitva současně ukázala, že žena zemřela o několik dní dříve, kolem 18. prosince. Pozdní oznámení smrti vysvětlili rodiče slovy: „Byli jsme rozrušeni. Chtěli jsme ji mít u sebe, protože nám byla tak drahá.” O výroku informoval list Asahi Šimbun.

Rodiče se přiznali, že jí dávali jídlo jen jednou denně a patnáct let ji drželi zavřenou v nevytápěné místnosti o ploše tři metry čtvereční. „Naše dcera byla duševně nemocná a v šestnácti nebo sedmnácti se chovala násilně, a tak jsme ji drželi v místnosti,“ citovala policie pro agenturu Reuters z jejich vysvětlující výpovědi.

Podle policie rodina při renovaci přistavěla ke svému domu malou místnost, která byla vybavena dvojitými dveřmi, jež šlo otevírat jen zvenčí a kde byla umístěna kamera. Byl tam improvizovaný záchod a ze stěny trčela trubka napojená na zásobník vody umístěný venku.

Okolo samotného domu bylo deset bezpečnostních kamer a byl obehnán dva metry vysokým plotem.

Policie v Nejagawě v Ósacké prefektuře nikdy nedostala žádné hlášení, že by se rodina dopouštěla nějakého zneužívání, uvedl list The Japan Times.

Zatím jsou rodiče obviněni z nezákonného nakládáním s tělem, což obvykle předchází vážnějšímu obvinění.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám