Hlavní obsah

Diktátor Kim Čong-un má prý už tři potomky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Manželka severokorejského vůdce Kim Čong-una porodila v únoru třetí dítě, možného dědice. S odvoláním na jihokorejskou tajnou službu to sdělila v úterý agentura Jonhap. Jihokorejská rozvědka NIS odevzdala tuto informaci v pondělí parlamentnímu výboru pro tajné služby v Soulu s tím, že o pohlaví ani jménu dítěte se neví.

Foto: Profimedia.cz

Kim Čon-un s manželkou Ri Sol-džu na snímku z března letošního roku

Článek

První dva potomci Kima a jeho manželky Ri Sol-džu se údajně narodili v letech 2010 a 2013.

Loni v listopadu kolovaly dohady, že Kimova žena může být těhotná, protože se na veřejnosti přes sedm měsíců neobjevila. Spekulace potvrdil i Dennis Rodman, bývalý špičkový americký basketbalista, který KLDR navštívil a po návratu prohlásil, že Kim má dceru Ču-e.

Pohlaví prvního dítěte není známo. Kromě dětí s Ri má Kim údajně ještě další dceru, která se narodila v roce 2010 jiné matce.

Severokorejský diktátor na sebe v současnosti poutá pozornost raketovými testy, naposledy v noci na úterý odpálila balistickou raketu středního doletu Hwasong-12, která přeletěla Japonsko. [celá zpráva]

Rada bezpečnosti OSN nejnovější odpálení severokorejské rakety do Tichého oceánu v noci na středu jednomyslně odsoudila . Novým sankcemi ale už Pchjongjangu nepohrozila, informovala agentura Reuters. Vyzvala Pchjongjang, aby ustal v dalších raketových pokusech a vzdal se také svých jaderných zbraní a jejich dalšího vývoje.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám