Hlavní obsah

Moře vyplavilo na pobřeží Libye mrtvá těla migrantů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tripolis

Přes dvě desítky těl mrtvých migrantů objevili v úterý dobrovolníci Červeného kříže na předměstí libyjské metropole Tripolisu, kam je vyplavilo moře. Uprchlíci patřili k tisícovkám lidí mířících z Libye do Evropy na chatrných a přetížených plavidlech. O dalších třech obětech nalezených přímo ve vodách Středozemního moře informovala německá humanitární organizace podílející se na záchraně migrantů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Těla více než dvaceti utopených migrantů vyplavilo moře u LibyeVideo: Reuters

 
Článek

Červený kříž mluvil o nejméně 24 mrtvých s tím, že se očekává nárůst jejich počtu. Podle obyvatel čtvrti na severovýchodním předměstí Tripolisu začalo moře těla vyplavovat o víkendu.

Za poslední dny rovněž narostl počet lidí, které hlídky pod vedením italských lodí zachránily. Jen za uplynulé dva dny bylo ve Středozemním moři zachráněno na 8500 migrantů, kteří se snažili dostat z Afriky do Itálie.

Nehoda jednoho z jejich plavidel se stala osudná třem dalším lidem. „Navzdory veškeré naší snaze zemřeli tři lidé z potopeného gumového člunu,” uvedli představitelé nevládní organizace Jugend Rettet.

Foto: Ismail Zetouni, Reuters

Migranti z Afriky na lodi u libyjských břehů

Itálie se v letošním roce potýká s nebývale vysokým počtem migrantů. Podle italského ministerstva vnitra dorazilo letos do Itálie přes Středozemní moře už více než 71 000 běženců, což je téměř o čtvrtinu více než ve stejném období loni.

Hromadný příliv migrantů z Afriky do Itálie nastal poté, co EU loni uzavřela dohodu s Tureckem. Díky ní se téměř zastavil proud lidí prchajících do Evropy přes Turecko a Řecko z Blízkého východu. V roce 2015 jich touto trasou přišel do Evropy více než milion.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám