Hlavní obsah

Chci poslat Američanům větší balíček, přikázal Kim Čong-un

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang
Aktualizováno

Na pondělní zkoušku severokorejské balistické střely, která dopadla do japonských vod, osobně dohlížel vůdce Kim Čong-un, který současně nařídil vývoj ještě silnějších strategických raket. Oznámila to státní agentura KCNA, podle níž by si Kim přál poslat Američanům větší ”dárek”.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Chci poslat Američanům větší balíček, přikázal Kim Čong-unVideo: Reuters

 
Článek

„Vyjádřil přesvědčení, že by to byl v tomto duchu velký skok vpřed, kdybychom Yankeeům odvetou za americké vojenské provokace poslali větší dárkový balíček,“ tlumočila KCNA vůdcovo přání.

Severní Korea v uplynulých dnech vypálila několik raket. V pondělí to byla modifikovaná střela typu Scud s krátkým doletem. [celá zpráva]

Foto: KCNA/File Photo, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un s armádními veliteli

U břehů Korejského poloostrova mezitím pokračují americko-jihokorejská vojenská cvičení. Americké námořnictvo, které do regionu posílá už třetí letadlovou loď, v pondělí potvrdilo, že se do cvičení zapojil i strategický nadzvukový bombardér B-1B Lancer. Pchjongjang tvrdí, že Američané nacvičovali shazování jaderných bomb na Koreu.

Britský list The Independent v souvislosti s tím v pondělí informoval o vystoupení amerického ministra obrany Jamese Mattise, který varoval, že případná válka v Koreji by byla nebývale ničivá a tragická. List zopakoval, že Američané nechtějí dopustit, aby zbrojní programy KLDR dospěly do fáze, kdy Severokorejci budou schopni ohrozit americké území raketami dlouhého doletu schopnými nést jadernou nálož.

Související témata

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: KCNA, Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Washingtonský památník obětem války v Koreji

Deník také spekuloval, že by se Američané při některém z příštích severokorejských raketových testů mohli pokusit raketu sestřelit.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám