Hlavní obsah

V severokorejských dolech a kamenolomech dřou malé děti, ukazují to nahrávky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Severokorejský režim Kim Čong-una nezotročuje jen dospělé, ale i malé děti. Deník The Daily Mirror získal a zveřejnil záběry, na nichž školáci dřou v uhelném dole, kamenolomu a na železnici. Podle britského listu jsou děti sváženy ze škol na sever země, kde musejí pracovat až deset hodin denně. Některé jsou navíc zavřeny v pracovních táborech. Lidskoprávní organizace jsou zděšeny.

Foto: www.mirror.co.uk

Otisk webových stránek deníku The Daily Mirror

Článek

„Desítky, možná stovky dětí, kterým je v některých případech pouhých pět nebo šest let, jsou, jak jsme zjistili, odváženy ze škol na sever země, do provincií Janggangdo a Čagangdo, kde staví železnici,“ tvrdí na nahrávce investigativní novinář Daily Mirroru Russel Myers.

Videa podle britského deníku pořídili členové sítě informátorů skrytými kamerami v průběhu letošního roku. Nahrávky jsou dvě, jedna z nich byla pořízena v zimě v nechvalně známém uhelném dole, který zároveň slouží jako pracovní tábor. Na snímcích je vidět, jak se malé děti okolo sedmi let v oblečení pro dospělé prohýbají pod pytli s uhlím, které vynášejí z dolu.

„Ty děti pracují v uhelném táboře, jenž je v Severní Koreji notoricky známý, protože do něj posílají politické vězně na těžké práce. Některé děti se možná v pracovních táborech už narodily,“ tvrdí Myers.

Na záběrech jsou i dospělí, kteří nepracují. Pravděpodobně jde o dozorce, kteří na děti křičí, když přestanou pracovat.

Související témata:

Foto: Profimedia.cz

Věž čučche se sochou dělníka, rolníka a představitele inteligence

Foto: Reuters

Severokorejský vůdce Kim Čong-un

Druhá nahrávka pochází z kamenolomu a zachycuje děti, jak kladivy a sekerami rozbíjejí balvany, pak je házejí do pytlů a na zádech nosí na místo, kde se staví kolejiště. Tam je rozbíjejí na ještě menší části.

Reklama

Výběr článků

Načítám