Hlavní obsah

V JAR zatkli Krejčířovu partnerku, prý ho chtěla osvobodit

Přítelkyně Čecha Radovana Krejčíře, Marissa Christopherová, byla zatčena společně s jedním z dozorců z věznice v Jihoafrické republice, kde je Krejčíř nyní vězněn. Údajně připravovali Krejčířův útěk z vězení, uvedl v pondělí jihoafrický server IOL.

Radovan Krejčíř u soudu

Článek

Policie však spiknutí včas odhalila. Oba zadržení v pondělí stanuli před soudem, obžalováni jsou mimo jiné z maření soudního rozhodnutí, korupce a konspiračního jednání.Christopherová všechna tato obvinění podle svého právníka odmítá.

Osvobození Krejčíře se mělo uskutečnit letos v březnu, po útěku měl být dopraven na bezpečné místo, do domu v Mamelodi nedaleko Pretorie.

Plánované spiknutí se však policii podařilo odhalit a útěku zabránila. Již v dubnu byly za přípravu tohoto násilného osvobození Krejčíře z vězení zatčeny jiné dvě osoby.

Christopherová již dříve veřejně popřela, že by byla Krejčířovou partnerkou, v pondělí však u soudu potvrdila, že s ním má dvouleté dítě.

K verdiktu dospěl pouze jeden případ

V pondělí má též pokračovat proces, v němž jsou Krejčíř a čtyři další lidé obžalováni ze spoluviny na vraždě Libanonce Sama Issy.

Až k verdiktu v JAR zatím dospěl pouze jeden Krejčířův případ. V něm podnikatel dostal 35 let vězení za únos a mučení Bhekiho Lukheleho, bratra drogového dealera, který údajně zmizel i s 25 kilogramy pervitinu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

V Česku byl Krejčíř mezitím odsouzen k 15 letům vězení za více než půlmiliardový daňový únik, snahu o vytunelování státního podniku Čepro, přípravu vraždy celníka a další trestné činy.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám