Hlavní obsah

Češi, které v Aucklandu chytili s 20 kilogramy pervitinu, se cítí nevinni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wellington

Dva čeští občané, kteří byli tento měsíc zadrženi na Novém Zélandu s 20 kilogramy pervitinu, se cítí nevinni. Oba to prohlásili v pondělí během druhého soudního stání v Aucklandu. Využili tak možnost vyjádřit se k obvinění z dovozu drogy kategorie A. V případě, že je novozélandský soud shledá vinnými, mohou strávit zbytek života za mřížemi.

Foto: Policie ČR

Krabice s pervitinem. Ilustrační foto

Článek

Další soudní řízení se uskuteční 5. srpna, informovala mluvčí českého ministerstva zahraničí Michaela Lagronová. "Na základě informací, které máme od právníků, oba dva zadržení nezávisle na sobě prohlásili, že se cítí nevinni," uvedla.

Poprvé stanuli Češi před soudem 16. května, kdy se potvrdilo, že proti nim budou vznesena obvinění z pašování drog, jejich držení a případné distribuce.

Češi podle Lagronové zůstávají v novozélandském nápravném zařízení a s ohledem na situaci jsou v relativně dobrém zdravotním stavu. Ministerstvo je v kontaktu s rodinami obou zadržených. Českým občanům je k dispozici jak generální konzul v australském Sydney, tak honorární konzul přímo v Aucklandu.

Přiletěli z Bangkoku  

Novozélandští celníci zadrželi muže a ženu české národnosti 12. května na letišti v Aucklandu po příletu z Bangkoku. Do thajského hlavního města přicestovali z Prahy.

V tajných schránkách vytvořených ve dnech dvou zavazadel měli uschováno 20 kilogramů pervitinu. Na černém trhu by se podle policie rozprodal za zhruba 324 miliónů korun. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám