Hlavní obsah

V Benghází útočil Islámský stát

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Benghází

Bojovníci Islámského státu zaútočili v pátek v městě Benghází na východě Libye. Dva dny bojů s útočícími islámskými radikály si doposud vyžádaly nejméně 15 mrtvých z řad příslušníků libyjských bezpečnostních sil.

Foto: Reuters

Následky útoku Islámského státu na cementárnu u Benghází

Článek

Dva sebevražední útočníci Islámského státu zaútočili v pátek v západní části města poblíž cementárny, kde radikálové drží své pozice. Islámský stát oznámil na sociálních sítích, že zabil desítky vládních vojáků, podle mluvčího libyjské armády Milada Závího ale zahynulo šest vojáků a 25 jich bylo zraněno. Odpálit nálože se podařilo jen jednomu z útočníků.

Podle některých informací jednotky u cementárny bojovaly s Šúrou islámských revolucionářů, což je zastřešující organizace islamistických radikálů v Benghází. Její součástí je i skupina Ansar šaría, jež občas spolupracuje s Islámským státem. Ansar šaría podnikal v roce 2012 útok na americký konzulát v Benghází, při kterém zemřeli čtyři Američané včetně velvyslance.

O dalších střetech zatím nejsou známy podrobnosti, ale také mělo jít o boje s příslušníky Šúry.

Foto: Stringer, Reuters

Bojovní podporující mezinárodně uznávanou vládu při střetch s bojovníky Šúry libyjských revolucionářů

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám