Hlavní obsah

Vymysleli jsme likér, po kterém není kocovina, chlubí se KLDR

V Severní Koreji vymysleli likér z ženšenu, po kterém není údajně kocovina, uvedl v pondělí web NK News s odvoláním na severokorejský deník Pchjongjangský čas. Ženšenový likér vyrobila po letech výzkumů likérka Tedonggang.

Foto: Profimedia.cz

Máčení zpracovávaného žen-šenu

Článek

V článku „Likér získal medaili za uchování národní chutě” se uvádí, že alkoholický nápoj byl vylepšován dlouhé roky. Cukr v něm nahradila opražená lepivá rýže mochi, používaná na rýžové koláčky, která pomohla odstranit nahořklou chuť nápoje i kocovinu.

„Likér Korjo, který se vyrábí z šestiletého kesongského insamu (ženšenového likéru) známého pro své léčebné účinky a z opražené rýže, vysoce ocenili experti jak pro jeho jemnou chuť i kvůli tomu že nevyvolává kocovinu,“ stojí v článku.

Už v srpnu severokorejská státní tisková agentura KCNA psala, že se pracuje na vylepšení alkoholických nápojů s vícenásobným účinkem. O kesongském insamu se v roce 1999 psalo, že je to elixír života.

Všemocný ženšen

„Tuto značku jsem nepil, ale měl jsem jiné insamy. Byly dobré, ale já spojuju ženšen s léčivými vlastnostmi, takže se tolik nezajímám o to, jak chutná. V Severní Koreji se vyrábějí i vysoce kvalitní alkoholické nápoje, ale ze svých zkušeností vím, že nikde ve světě neexistuje takový, ze kterého by nebyla kocovina,“ uvedl Andray Abrahamian, zástupce společnosti Choson Exchange dováží severokorejské zboží do Asie.

Související téma:

Foto: Profimedia.cz

Sochy předchozích severokorejských vládců Kim Ir-sena a Kim Čong-ila v Pchjongjangu

V KLDR se ženšen považuje za prostředek, který pomáhá odstranit kocovinu. Severokorejská média loni informovala, že tamní vědci z ženšenu získali látky, které mohou léčit MERS, SARS a dokonce i AIDS.

Reklama

Výběr článků

Načítám