Hlavní obsah

Boeing se 163 cestujícími se musel vrátit, neměl zavřené dveře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Soul

Boeing 737-800 jihokorejské společnosti Jin Air letící z filipínského ostrova Cebu do jihokorejského Pusanu se musel čtyřicet minut po startu vrátit, protože jedny z jeho dveří nebyly zcela zavřené. Nikdo ze 163 cestujících nebyl zraněn, někteří si ale stěžovali na nevolnost, uvedl web Koreajoongangdaily.

Foto: Profimedia.cz

Boeing 737 jihokorejské společnosti Jin Air

Článek

Letecká společnost Jin Air uvedla, že byl od předních levých dveří slyšet nějaký zvuk a „stewardi a lidé poblíž nich si uvědomili“, že něco není v pořádku. Aerolinky neuvedly, zda posádku někdo upozornil, či se rozsvítilo varovné světlo.

Letoun byl v té době ve výšce asi 3000 metrů, což je třetina oproti normální letové hladině. Posádka ho otočila a boeing bez problémů přistál. I když si někteří lidé stěžovali na nevolnost, nikdo nemusel být ošetřen.

Při následné kontrole dveří na filipínském Cebu se nepodařilo zjistit žádnou závadu a posádce se je podařilo zavřít.

Každý z cestujících dostane odškodné ve výši sto tisíc wonů (2100 korun).

Foto: Profimedia.cz

Boieng 737 jihokorejské společnosti Jin Air

Jihokorejské ministerstvo dopravy uvedlo, že prošetřuje příčinu problému a plánuje provést bezpečnostní kontroly u šesti jihokorejských nízkonákladových společností včetně Jin Airu.

Jin Air spojuje jihokorejská města letištěm na ostrově Čedžu i s Čínou, Japonskem, zeměmi jihovýchodní Asie a Havají.

Reklama

Výběr článků

Načítám