Hlavní obsah

Tornádo pustošilo Sydney, provázel je vítr o rychlosti 213 km/h

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sydney

Silné tornádo zasáhlo ve středu předměstí australského města Sydney, uvedla televize SkyNews. Zanechalo značné škody na jižním předměstí Kurnell u Botany Bay. Provázel ho vítr dosahující v nárazech až 213 km/h. Bouře doprovázená krupobitím a bleskovými záplavami si vyžádala několik zraněných.

Foto: Jason Reed, Reuters

Střecha stržená tornádem v Sydney

Článek

Tornádo znělo „jako nákladní vlak“, řekl televizi jeden z obyvatel postižené oblasti. Evakuováno muselo být 180 školáků. Vítr vyvracel stromy a strhával střechy. Střešní tašky létaly přes celý Botanský záliv a dopadaly i na tamní heliport. Vážně poškozeno bylo 25 staveb, některé jsou neobyvatelné.

Foto: Jason Reed, Reuters

Tornádo převrátilo v Sydney i nákladní automobil.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Foto: Jason Reed, Reuters

Hasiči v Sydney rozřezávají vyvrácený strom

Dva lidé byli převezeni do nemocnice, jeden se šokem, druhý s úrazem hlavy. Hasiči a záchranáři evidovali 500 žádostí o pomoc. Museli zachraňovat jedenáct lidí kvůli následným bleskovým povodním. Několik lidí voda uvěznila v autech, uvedla BBC.

Foto: Jason Reed, Reuters

Střech stržená tornádem v Sydney

Foto: Jason Reed, Reuters

Zaměstnanci zachraňují zboží ve skladu, jemuž tornádo strhlo střechu.

Foto: Jason Reed, Reuters

Obyvatelé čtvrti Kurnell projíždějí kolem stržené střechy

Bouří byla zasažena i nedaleká čtvrť Bondi, kde se zhroutila střecha nákupního střediska Westfield. Při tom byl zraněn jeden zákazník, který byl ošetřen na místě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám