Hlavní obsah

Ke Krejčířovi do cely putoval milión, poslala ho jeho matka Naděžda

Johannesburg

V přepočtu více než milión korun poslala do Jihoafrické republiky matka Radovana Krejčíře Naděžda, uvedl server SABC. Podle něj mohla hotovost posloužit k novému pokusu Krejčíře o útěk z vězení. Peníze měla předat žena, kterou zatkli koncem minulého týdne v Johannesburgu.

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Článek

„Mohu potvrdit, že v pátek byla zatčena 37letá žena. Byla zatčena v bankovní pobočce ve čtvrti Bedfordview, když se pokoušela vybrat peníze ze svého účtu, na který bylo uloženo 600 000 randů (zhruba 1,1 miliónu korun – pozn. red.). Před tím si už několikrát na jiných pobočkách peníze vybrala a banka pojala podezření,“ uvedl policejní mluvčí Solomon Makgale.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

„Po výslechu vyšlo najevo, že žena peníze obdržela od Krejčířovy matky,“ dodal.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Naděžda Krejčířová

Žena, kterou se policie chystá obvinit z podvodu a praní špinavých peněz, měla údajně dostat instrukce od přítelkyně Krejčířova syna Denise. Marlene Nezarová nyní podle vyšetřovatelů i s dalšími Krejčířovými příbuznými pobývá v Polsku.

Krejčíř ve věznici Zonderwater u obce Cullinan čeká na vynesení trestu v případu únosu a mučení bratra svého drogového dealera. Soud, který ho už uznal vinným, má vynést trest mezi 17. a 19. listopadem. Původně měl o trestu začít jednat minulou středu, nakonec tak ale neučinil, protože Krejčíř náhle odvolal svoji obhájkyni Annelene van den Heeverovou. Jihoafrický Star uvedl, že důvodem jsou nezaplacené pohledávky vůči právničce a její kanceláři BDK.

Není tedy vyloučeno, že část peněz, které podle policie Krejčířovi poslala z Česka jeho matka, měla sloužit i k zaplacení dluhu za obhajobu.

Související téma:

Foto: Archiv, Právo

Radovan Krejčíř

Krejčíř, který čelí ještě několika dalším trestním stíháním, se už několikrát pokusil z vězení utéci. Před dvěma týdny policie zadržela ženu, která se pokoušela v botě propašovat do jeho cely mobilní telefon. [celá zpráva]

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám