Hlavní obsah

V Nigérii kvůli Boko Haram umíraly další desítky lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abuja
Aktualizováno

Nejméně šest desítek lidí zahynulo ve městě Monguno na severu Nigérie. Podle agentury AP tam davu pod rukama vybuchl pytel s podomácku vyrobenými výbušninami, které místní milice objevily v nedalekém opuštěném táboře radikálů Boko Haram. Nigerijský server Nigerianreview.com ale informoval o jiné události. Napsal, že extremisté město přepadli a zabili téměř sto lidí.

Foto: Reuters

Radikálové z Boko Haram

Článek

Svědek řekl AP, že místní milice při patrole v okolí ve středu narazily na prázdný tábor Boko Haram. Odnesly si odtamtud pytel s kovovými předměty, který později v davu přihlížejících explodoval. O život přišlo 63 lidí, uvedla AP.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Nigerijský server však informoval o úterním přepadení města radikály. Ti údajně využili konání trhů, vmísili se mezi lidi a odpálili nálož. Výbuch měl poničit i několik domů a obchodů. Mezi oběťmi jsou i ženy. „Viděla jsem nejméně 30 mrtvých na podlaze nemocnice. Když jsem mezi nimi zahlédla svou sestru, přestala jsem počítat,“ uvedl jedna z obyvatelek.

Islamistická sekta Boko Haram terorizuje rozlehlé oblasti na severovýchodě země. V poslední době ji z měst a vesnic, které ovládla, za mezinárodní pomoci vytlačuje armáda.

Při útocích extremistů jen za červen zemřely desítky lidí. Odhaduje se, že celkem si šestiletý odboj radikálů vyžádal 13 000 obětí a více než 1,5 miliónu lidí uteklo z domova.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám