Hlavní obsah

Bubeník AC/DC se přiznal, že hrozil vraždou

– Tauranga

Bubeník australské rockové kapely AC/DC Phil Rudd se v úterý před novozélandským soudem přiznal, že vyhrožoval vraždou a měl u sebe drogy. Za tyto trestné činy hrozí šedesátiletému rockerovi až sedm let vězení. Jeho obhájce však chce docílit, aby přes přiznání vůbec nemusel za mříže, uvedla agentura AP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Bubeník AC/DC Phil Rudd u soudu ve městě TaurangaVideo: Reuters

 
Článek

Rudd byl po úterním slyšení v novozélandském městě Tauranga propuštěn na kauci až do červnového soudního jednání, které rozhodne o výši trestu. Novozélandské právo umožňuje soudcům neodsoudit obžalovaného k trestu odnětí svobody v případech, že by důsledky trestu výrazně převážily vážnost spáchaného činu. Právě na to hodlá při obhajobě vsadit Ruddův advokát.

Ruddovy potíže se táhnou od listopadového policejního zásahu v jeho vile na pobřeží novozélandského Severního ostrova, kdy se našlo 0,71 gramu metamfetaminu a 130 gramů konopí. Podle žaloby bubeník rovněž loni telefonicky vyhrožoval zabitím jistému muži a jeho dceři. Volal také údajně obchodnímu společníkovi a podrobně mu popisoval, co by mu chtěl udělat.

Foto: Profimedia.cz

Bubeník AC/DC Phil Rudd

Soudní tahanice vyvolaly pochybnosti o budoucnosti Rudda v kapele. Během únorového vystoupení AC/DC na předávání hudebních cen Grammy ho nahradil bubeník Chris Slade, který odbubnoval rovněž začátek letošního turné k albu Rock or Bust. Rudd se však hodlá u kapely v případě příznivého červnového verdiktu soudu udržet.

Reklama

Související témata:

Související články

Bubeníka AC/DC zprostili obvinění z vraždy

Bubeník australské hardrockové skupiny AC/DC Phil Rudd byl na Novém Zélandu zproštěn obvinění, že se prý pokoušel najmout zabijáka pro chystanou vraždu dvou...

Výběr článků

Načítám