Hlavní obsah

V Thajsku prodali do sběru bombu, zabila sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bangkok

Sedm lidí zabila a dalších devatenáct zranila bomba z druhé světové války, která vybuchla se středu ve sběrně surovin na předměstí Bangkoku. Explodovala, když se ji dělníci pokoušeli rozebrat, uvedla agentura AFP.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Thajsku prodali do sběru bombu, zabila sedm lidí Video: Reuters

 
Článek

Pětisetlibrovou bombu (225 kg) z druhé světové války nalezli dělníci na staveništi. Prodali ji do sběru, protože si mysleli, že je deaktivovaná. O tom byli přesvědčeni i zaměstnanci sběrny.

„Dělníci ve sběrně si mysleli, že bomba už není aktivní, a tak na ni použili rozbrušovačku, což způsobilo explozi,“ uvedl velitel místní policie Virasak Fyjthong.

Poslední bilanci obětí uvedlo zdravotní středisko Erawan: „Nyní je potvrzeno sedm mrtvých a devatenáct zraněných.“ Pět osob zahynulo na místě, další dva lidé podlehli zraněním po převozu do nemocnice.

Síla bomby byla určena z počtu mrtvých, velikosti kráteru a toho, že tlaková vlna poškodila domy ve vzdálenosti až půl kilometru. „Byla to pětisetlibrová bomba shozená ze vzduchu během druhé světové války,“ řekl plukovník Kamthiorn Ouičaroen z pyrotechnického oddílu policie.

Bangkok byl bombardován spojenci, protože Thajsko bylo za druhé světové války spojencem Japonského císařství.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám