Hlavní obsah

Mobily cestujících ze ztraceného boeingu operátor nedokázal lokalizovat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Peking/Kuala

Bez úspěchu skončil pokus čínského mobilního operátora China Mobile lokalizovat telefony cestujících ze ztraceného boeingu společnosti Malaysia Airlines. Operátor zkoušel, zda jsou jejich mobily stále připojené k síti. Žádný z nich však nedokázal najít, uvedl list The Wall Street Journal s odkazem na zástupce firmy.

Foto: Heri Juanda, ČTK/AP

Pátrání po zmizelém Boeingu 777 malajsijských aerolinek trvá už skoro týden a je stále bez úspěchu.

Článek

Snaha o vystopování mobilních telefonů cestujících začala krátce poté, co Boeing 777 zmizel v sobotu časně ráno místního času (v pátek SEČ) na trase z Kuala Lumpuru do Pekingu. Na palubě bylo celkem 239 osob; zhruba polovina cestujících byli Číňané.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Oblast, kam až mohl doletět Boeing 777 malajských aerolinek z místa a odkud se naposledy ohlásil.

Telekomunikační gigant China Mobile, který má více než 770 miliónů zákazníků, je největším poskytovatelem bezdrátového připojení na světě.

Hledat mobilní telefony začal na žádost příbuzných některých cestujících i čínské vlády. Ale žádný z telefonů prý nebyl od zmizení letadla připojený do sítě.

Foto: David Ryneš, Yahoo Maps

Rozšířená oblast pátrání po zmizelém Boeingu 777

"Naše mobilní sítě mají jistá omezení. Nedokážeme najít uživatele mobilních telefonů, pokud je vypnuli anebo pokud je letadlo ve výšce nad deseti kilometry či v hlubokém oceánu," řekl činitel firmy, který si nepřál být jmenován.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám