Hlavní obsah

Cestujícím ve ztraceném boeingu stále vyzvánějí mobily

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zmizení malajsijského Boeingu 777 zůstává podle úřadů „bezprecedentní záhadou“. Letoun se nedaří najít už čtyři dny. Cestujícím přitom ještě vyzvánějí jejich mobilní telefony a někteří zůstali přihlášeni na sociální síti.

Foto: Edgar Su, Reuters

Účastník tiskové konference malajsijské policie fotí mobilem snímky dvou cestujících, kteří cestovali ve zmizelém boeingu na ukradené pasy.

Článek

„Dnes dopoledne jsem volala mému staršímu bratrovi dvakrát, a pokaždé to vyzvánělo,“ řekla v pondělí podle serveru The International Business Times Pien Liang-wejová v čínské televizi. Doplnila, že mobil vyzváněl i odpoledne.

„Když mi to vyzvánělo, pak by mohla policie vypátrat jejich pozici a existuje šance, že jsou stále naživu,“ doplnila žena.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Lidé v Kuala Lumpuru zapalovali svíčky a modlili se za cestující ze ztraceného letadlaVideo: Reuters

Nikdo neodpovídá

Rodiny 19 zmizelých čínských cestujících podle serveru China.org.cn vydaly společné prohlášení, v němž uvádějí, že telefony jejich blízkých stále zvoní. Rodiny si stěžují na leteckou společnost Malaysian Airlines a obviňují ji, že zastírá některé skutečnosti.

Telefony ale nikdo nezvedá ani neodpovídá na zprávy a lokalizace se nedaří.

Jeden muž dokonce ještě viděl svého švagra přihlášeného na sociální síti QQ. V pondělí dopoledne se však pasažérův účet přepnul do stavu neaktivní.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Pátrání po zmizelém letadle pokračuje dál bez výsledků Video: Reuters

Mobily ovšem vyzvánějí i členům posádky – ani ty nikdo nezvedá, citoval singapurský deník Strait Times zástupce aerolinií Hugha Dunleavyho.

Letadlo na lince z Kuala Lumpuru zmizelo z radarů v sobotu ráno. Pátrání po něm bylo zatím neúspěšné. Záchranné týmy z devíti států v úterý rozšířily oblast hledání. Není ani známo, co bylo příčinou zmizení. Nepotvrdily se ani spekulace o únosu teroristy. Oba muži, kteří cestovali na kradené pasy, směřovali do Evropy, kde chtěli požádat o azyl. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám