Hlavní obsah

Sněhová bouře v Japonsku má skoro dvacet obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tokio
Aktualizováno

Kvůli neobvykle silnému sněžení a vichrům zemřelo v Japonsku od pátku nejméně 19 lidí. Dalších nejméně 1650 osob utrpělo zranění. Uvedl to v pondělí japonský tisk.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Japonsko zasáhlo silné sněženíVideo: Reuters

 
Článek

Nejvíc lidí zemřelo při automobilových nehodách způsobených sněžením, které je nejvydatnější za posledních 45 let. Značný počet obětí je v okolí Tokia, ale lidé umírali i jižněji, dokonce i v Oitě na ostrově Kjúšú.

Foto: Kyodo, Reuters

Kolona na zasněžené silnici v japonské Karuizawě po silném sněžení

Části dálnic byly ještě v pondělí ráno zavřené. Problémy hlásily tisíce řidičů po celé zemi. Byla také zrušena některá vlaková spojení a počasí omezilo i leteckou dopravu.

Foto: ČTK/AP

Propdalá střecha hangáru pro opravu letadel Jamamu

Pod těžkým sněhem se propadlo několik střech, například  hangáru ve městě Jamamo, kde se opravovala letadla. Zhroutila se také střecha tělocvičny střední školy ve městě Fudžimin.

Foto: Kyodo, Reuters

Střecha japonského gymnasia se propadla pod tíhou sněhu ve Fudžiminu

Foto: Shuji Kajiyama, ČTK/AP

Odklízení sněhu v Jokohamě

Nejhorší situace je na severu Japonska, kde má podle meteorologů sněžit stejně jako ve středních oblastech země nejméně do úterý. Oblast Tokia, kterou již zasypalo téměř 30 centimetrů sněhu, má opět sužovat špatné počasí ve středu a čtvrtek.

V Tokiu si oběti vyžádalo silné sněžení už před týdnem. [celá zpráva]

Foto: Koji Sasahara, ČTK/AP

Zasněžená silnice v Jokohamě

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám