Hlavní obsah

Pákistánský poslanec měl doma soukromé vězení a v něm pět lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánští policisté zatkli v Balúčistánu poslance, který měl ve svém domě soukromé vězení a nezákonně v něm držel pět lidí spoutaných v řetězech, z toho dva několik let. Informovala o tom v pondělí tamní policie.

Foto: John Kolesidis, Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nezákonná věznice vyšla podle agentury Reuters najevo po nedělním incidentu, kdy soukromí strážci pracující pro poslance Abdula Rahmána Chatrána napadli policisty na kontrolním stanovišti, zbili je a vzali jim zbraně.

Policie následně vpadla do Chatránova opevněného domu a osvobodila vězněné lidi, mezi nimiž byla i jedna žena. Podle šéfa policie barchánského okresu Abdula Ghafúra Mariho se v poutech místo nich ocitli Chatrán, jeho syn a šest členů soukromé stráže.

Exministr pro zvláštní výchovu

Mari poznamenal, že vězni byli týráni. Dodal také, že policie objevila na poslancově pozemku nákladní auto plné munice a zbraní.

Chatrán je podle Reuters poslancem za konzervativní nábožensky orientovanou stranu Džamíjate ulemáe islám a v minulosti zastával funkci balúčistánského ministra pro zvláštní výchovu. Jeho žena je také poslankyní.

Zadržený si místním novinářům postěžoval, že jeho zatčení je politicky motivované a že policie do jeho domu vstoupila nezákonně.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám