Hlavní obsah

V Pákistánu zadrželi vrahy horolezců, zabili i dva Slováky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánská policie zadržela 18 lidí, které podezřívá z podílu na červnovém masakru deseti zahraničních horolezců, mezi nimiž byli i dva Slováci. Mezi zatčenými jsou i čtyři přímí pachatelé, uvedla pákistánské policie ve svém čtvrtečním vyjádření citovaném agenturou AFP. Současně varovala, že na útěku je sedm dalších lidí.

Foto: Mian Khursheed, Reuters

Sanitky odvážejí těla zastřelených horolezců.

Článek

„Zadrželi jsme čtyři pachatele, kteří turisty v táboře na Nanga Parbat zastřelili, sedm dalších je na útěku,” oznámila policie. Dodala, že zbylých 14 zadržených se do zabíjení přímo nezapojilo.

Cílem přepadení tábora na úpatí deváté nejvyšší hory světa Nanga Parbat bylo podle vyšetřovatelů turisty unést. Plán ale údajně selhal, když se jeden z čínských turistů začal bránit. Jeden z útočníků ho proto zastřelil, což vyvolalo mezi členy gangu spor. Nakonec se útočníci rozhodli pozabíjet všechny horolezce. [celá zpráva]

K činu se krátce poté přihlásilo radikální hnutí Tálibán. Útok prý spáchalo v odvetě za usmrcení druhého nejvyššího činitele pákistánského Tálibánu, jenž zahynul při květnovém útoku amerického bezpilotního letounu. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám