Hlavní obsah

V Japonsku podnikli razii v budově provozovatele zříceného tunelu

Nagoja

Japonská policie v úterý podnikla razie v kancelářích společnosti Central Nippon Expressway (Nexco), která provozuje dálnici z Tokia do Nagoji procházející tunelem Sasago. V něm se o víkendu zřítil strop, což si vyžádalo životy devíti osob.

Foto: ČTK/AP

Jedno ze zničených aut v tunelu Sasago

Článek

Policie podnikla razii jak v kanceláři v Nagoji, tak ve městě Otsuki v provincii Jamanaši, kde se nachází 4,3 kilometry dlouhý tunel Sasago, potvrdil mluvčí Nexco Osamu Funahaši. „Ano, prohledávají naše kanceláře tady. Budeme s nimi plně spolupracovat,“ řekl.

Vyslýchán už byl i zaměstnanec firmy Nexco, který uvedl, že za tragédii může uvolněná nebo prasklá kovová tyč, která držela betonové díly střechy tunelu. Těch spadlo celkem 270, každý o hmotnosti 1,4 tuny.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: V Japonsku se zřítil dálniční tunelVideo: Reuters

Společnost se hájila, že tunel kontrolovala před dvěma měsíci a byl v pořádku. Japonská média ale uvedla, že šlo jen o vizuální kontroly a ne hloubkové. Tunely nebyl opravován ani zesílen. [celá zpráva]

Japonská vláda už v pondělí nařídila prověřit na dvacet tunelů postavených stejným způsobem. V Japonsku je přes 1500 dálničních tunelů, z nichž je čtvrtina starší třiceti let.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám