Hlavní obsah

Dva Američané zraněni v Pákistánu po sebevražedném útoku na diplomata

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Péšávar
Aktualizováno

Dva Američané byli zraněni při atentátu v pákistánském Péšávaru. Americké úřady nepotvrdily informace místních médií, že dva Američané zemřeli. Podle USA zahynuli dva Pákistánci a útočník. Automobil naložený výbušninami vybuchl po nárazu do vozu, který vyjel z bran konzulátu. Dalších devatenáct lidí bylo zraněno.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při sebevražedném útoku zemřelo pět lidí, z toho dva AmeričanéVideo: Reuters

 
Článek

"Mrtví a zranění jsou z amerického konzulátu," uvedl Mijan Iftichar Husajn z místního ministerstva vnitra. "Byl to sebevražedný atentát. Sebevražedný atentátník mířil na americké vozidlo."

Jeden z místních novinářů viděl na místě útoku v autě, které se stalo terčem atentátu, americký pas se jménem zaměstnance konzulátu. Záběry pasu vysílala i místní televize.

Americké úřady ale smrt svých občanů nepotvrdily, podle nich byli dva američtí a dva pákistánští zaměstnanci konzulátu zraněni. Podle některých zpráv je mrtvých více, možná čtyři nebo pět. Jedno tělo bylo zuhelnatělé. Husajn i po prohlášení USA zopakoval, že policisté potvrdili smrt dvou Američanů.

Podle pákistánské televize Geo byly zraněny i dvě ženy a dvě děti.

Policista Umar Riaz uvedl pro australský server 9news, že automobil s asi metrákem  výbušnin explodoval poblíž kanceláře Vysokého komisaře OSN pro uprchlíky. Narazil do vozu diplomata vyjíždějícího z bran amerického konzulátu.

Mohutný výbuch zanechal na silnici velký kráter, zničil automobil, v němž byly nálože, poškodil dvě další vozidla a čelní stěny čtyř nejbližších domů.

Reklama

Výběr článků

Načítám