Hlavní obsah

Severní Korea žádá kvůli povodním o potravinovou pomoc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pchjongjang

Severokorejský režim znovu požádal mezinárodní společenství o potravinovou pomoc. Tentokrát tak učinil kvůli ničivým záplavám z minulého týdne, při nichž přišlo o život nejméně 119 lidí. Oznámila to ve čtvrtek Organizace spojených národů.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Při záplavách v Severní Koreji zemřelo 119 lidíVideo: Reuters

 
Článek

Severokorejská média uvedla, že při záplavách na jihu země přišly o své domovy desetitisíce lidí. Povodně přišly po velkém suchu z počátku roku.

Delegace OSN v Pchjongjangu po prohlídce postižených regionů potvrdila, že místní lidé urgentně potřebují pomoc. Nedostává se jim ani vody, jelikož studně jsou po povodních znečištěné. KLDR žádá také o humanitární dodávky paliv.

Foto: Profimedia.cz

Záplavy v KLDR připravily o střechu nad hlavou desetitisíce lidí.

Některé organizace už začaly pomoc zařizovat, uvedla stanice BBC. Například Mezinárodní červený kříž podle ní oznámil, že vyčlení pro Severokorejce postižené povodněmi 300 000 dolarů (více než šest miliónů korun).

Severní Korea se potýká s nedostatkem potravin už několik let a není to poprvé, kdy stalinistický režim žádá svět o dodávky potravin. Podle OSN sužuje nedostatek potravin dvě třetiny z 24 miliónů obyvatel KLDR. V polovině 90. let zemi postihl hladomor, při němž přišly o život stovky tisíc lidí.

Reklama

Související články

KLDR požádala Česko o potravinovou pomoc

Velvyslanectví KLDR tlumočilo českému ministerstvu zahraničí žádost Pchjongjangu o poskytnutí potravinové pomoci. Potvrdil to včera na dotaz Práva tiskový...

Výběr článků

Načítám