Hlavní obsah

Velikonoční atentát před kostelem v Nigérii má skoro čtyřicet obětí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Abidža
Aktualizováno

Nejméně 38 obětí si vyžádal atentát na Velikonoční neděli v Nigérii. Bomba uložená v autě vybuchla poblíž kostela ve městě Kaduna na severu země. Další desítky osob byly zraněny, uvedla agentura AFP s odvoláním na nejmenovaného představitele záchranářů. Původně se uvádělo dvacet mrtvých. V nové bilanci jsou ale i těžce zranění, kteří zahynuli.

Článek

"Máme tady 20 mrtvých po dvojitém výbuchu. Bomby explodovaly ve dvou autech přímo před kostelem," citovala AFP zástupce bezpečnostních složek krátce po výbuchu. Mezi mrtvými pravděpodobně bude řada žebráků, kteří se před kostelem shromažďovali, a také taxikářů, kteří tam měli své stanoviště.

Silná exploze poškodila nejen kostel, ale i vozidla zaparkovaná v okolí. Podle agentury Reuters, která se odvolává na výpověď svědka události, má útok na svědomí sebevražedný atentátník. Ten prý unikal policii a nálož explodovala, když jí ujížděl.

Kaduna je jedním z míst sektářského násilí v zemi. Atentáty proti křesťanským svatostánkům v severní Nigérii většinou páchá muslimská sekta Boko Haram. I poslední útok se jí připisuje, i když se k útoku nikdo nepřihlásil.

Nigérie čelí od Vánoc vlně sektářského násilí ze strany Boko Haram. I proto papež Benedikt XVI. ve svém projevu na Velikonoční neděli mluvil o tom, že by poselství o Kristově zmrtvýchvstání mělo přinést mír do této země. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám