Hlavní obsah

Potápěč se stal druhou obětí velkého bílého žraloka během dvanácti dnů

Novinky, ČTK, Jakub Herzán

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Canberra

Australská policie v sobotu oznámila smrt amerického potápěče u západního pobřeží. Se vší pravděpodobností byl zabit velkým bílým žralokem. Jedná se tak o několikátý případ napadení žralokem za poslední měsíc a druhý tragický za 12 dní.

Foto: Profimedia.cz

Podobný žralok druhu mako vyskočil na palubu menší rybářské lodi.

Článek

Podle policie  žil americký potápěč v Austrálii s pracovním vízem. Dle očitých svědků se v místě ponoru náhle objevily bubliny a krev, chvíli poté se na hladině objevilo potápěčovo tělo. Na místě neštěstí byl spatřen zhruba tři metry velký bílý žralok.

K tragické události došlo v oblasti  Rottnest Island, tedy zhruba 20 kilometrů od velmi oblíbené pláže v Perthu, kde byl 10. října zabit plavec pravděpodobně také obávaným predátorem.

Minulý měsíc také velký bílý žralok překousl vejpůl surfaře v australském Bunker Bay. Tedy opět v blízkosti pláže ve městě Perth, a jedná se tak o několikáté tragické setkání v této oblasti. Velký bílý žralok je jedním z nejobávanějších mořských dravců vůbec. Dorůstá délky až 6 metrů a jeho váha může dosahovat až dvou tun.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Žralok u Austrálie překousl 21letého surfaře vejpůl Video: Reuters

Reklama

Výběr článků

Načítám