Hlavní obsah

Francouzka, unesená v Keni Somálci, je mrtvá

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž

Francouzka Marie Dedieuová, kterou prvního října v Keni unesli somálští radikálové, je mrtvá, oznámilo ve středu francouzské ministerstvo zahraničí. Dedieuová je jednou ze čtyř Evropanek, které islamisté v Keni za poslední měsíc unesli.

Foto: Reuters

Marie Dedieuová

Článek

Francouzští diplomaté se o úmrtí ženy dozvěděli od svých kontaktů, jejichž prostřednictvím se snažili vyjednat propuštění. Není jasné, za jakých okolností 66letá vozíčkářka trpící rakovinou a srdečními potížemi zemřela. Zřejmě k tomu přispěla skutečnost, že žena neměla k dispozici své léky.

Dedieuovou unesli neznámí ozbrojenci na keňském pobřeží. Vzali ji na loď, ale její vozík a léky zůstaly na pevnině. Francouzka žila v Keni s přestávkami od 90. let.

Celkem byly v Keni v uplynulém měsíci uneseny čtyři Evropanky. V září se nejprve v rukou únosců ocitla Britka Judith Tebbuttová, jejíhož manžela útočníci zabili. Minulý týden pak byly z uprchlického tábora na keňsko-somálské hranici uneseny dvě pracovnice Lékařů bez hranic ze Španělska. Ženy jsou dodnes nezvěstné. Předpokládá se, že byly zavlečeny do somálského vnitrozemí.

Reklama

Související články

Unesenou Britku mohli zavléct do Somálska

O osudu 56leté Britky, kterou o víkendu unesli z luxusního letoviska na pobřeží Keni, není zatím nic známo. Podle BBC ji mohli útočníci, kteří přijeli...

Výběr článků

Načítám