Hlavní obsah

Pákistánské bezpečnostní síly chladnokrevně zabily chlapce prosícího o milost

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistán šokovalo video zachycující šest příslušníků polovojenských bezpečnostních sil, tzv. rangers, kteří zastřelili v Karáčí mladíka Sarfaraze Šáha, který prosil o milost. Nenechali se oblomit a zblízka ho zasáhli dvěma ranami. Chlapec se zhroutil na zem, kde v tratolišti krve prosil o pomoc. Nikdo z rangerů mu ji ale neposkytl a chlapec zemřel, napsala BBC.

Článek

Rangeři se brání, že mladík se pokoušel krást v nedalekém obchodě, i když jeho rodina to popírá a tvrdí, že šlo o mimosoudní popravu.

K jednotce vzpouzejícího se mladíka dovlekl za vlasy muž v civilu.

Mladík prosil o život, ale jeden z šesti rangerů namířil zbraň na jeho krk. Krátce poté ho zasáhl dvěma ranami do stehna. V kaluži krve prosil Šáh rangery o pomoc, ale ti mu ji neposkytli a on podlehl utrpěným zraněním.

Foto: Novinky

Průběh zásahu natočil kameraman. Pákistánská unie novinářů uvedla, že dostal mnoho výhrůžek a byl tlačen k tomu, aby řekl, že jde o montáž a nikoli o reálný případ.

Video bylo zveřejněno v době, kdy je nařízeno vyšetřování rangerů kvůli tomu, že v Balúčistánu zabili pět neozbrojených Čečenců. Byla mezi nimi i těhotná žena. Všechny zabili zblízka v Kvétě. Zdůvodnili to tím, že se pokoušeli uprchnout.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám