Hlavní obsah

Na rybářský člun zaútočil pětimetrový žralok

Novinky, Jakub Kynčl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perth

Skupinka pěti Australanů se setkala v úterý odpoledne na své rybářské loďce jižně od Perthu s velkým agresivním žralokem, který se pokusil jejich plavidlo převrátit. Jednomu z nich se podařilo zachytit událost na kameru.

Článek

Pořízené záběry vypadají jako vystřižené ze známého filmu Čelisti, ovšem skupinka kamarádů měla mnohem více štěstí než většina postav ve snímku. Jen několik okamžiků před setkáním se žralokem byla totiž pětice ve vodě a koupala se.

"Málem urval motor," řekl jeden z mužů krátce poté, co žralok narazil do jejich loďky. Podle jejich odhadů měl přibližně pět metrů a navíc ignoroval i ryby, které mu hodili přes palubu, aby si přestal všímat jejich lodi. Několik minut okolo nich kroužil a poté odplaval.

Záhy se však vrátil a zakousl se do lodního šroubu. "To už jsem na nic nečekal, neváhal a rychle šlápl na plyn, abychom se odtamtud dostali," řekl jeden z mladých rybářů.

"Nemyslím si, že budu od nynějška skákat do vody příliš rychle," komentoval událost jeho kamarád.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám