Hlavní obsah

Celý rok držel ve sklepě v řetězech dvě mladé dívky tichý Číňan

Právo, nka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Wu-chan

Dvě mladé dívky, které únosce držel téměř rok ve sklepení spoutané v řetězech, našla policie ve města Wu-chan v centrální Číně. Ženy ve věku 16 a 19 let zachránil až vzkaz, který z vězení propašovaly v rozbité televizi.

Článek

Lístek s nápisem “Pomozte mi! Už před rok mě drží zavřenou ve sklepě“ spolu s mapkou a telefonem na otce jedné z nich našel podle BBC opravář televizí a zalarmoval policii. Muži zákona poté dvoupodlažní dům prohledali a ve sklepní místnosti, důkladně zamaskované deskami a několika vrstvami hlíny, objevili nahé a spoutané mladé ženy. Jedna z nich přitom dříve žila pouhých 200 metrů od domu svého věznitele a zmizela loni v červenci.

Z únosů je podezřelý devětatřicetiletý Ceng Siang-pao, kterého policie týdnem předtím zatkla pro podezření ze znásilnění. Ceng žil v domě spolu se sedmdesátiletou matkou. Podle sousedů to byl tichý muž, který se před rokem rozvedl.

Ženy se přitom pokoušely přivolat pomoc již dříve. Psaly vzkazy na obaly od nudlí a chleba, ty ale nikdo nenašel. Nakonec se na ně usmálo štěstí - kdyby si však opravář vzkazu nevšiml, zahynuly by nejspíš hlady.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám