Hlavní obsah

V Pákistánu zabili muže, který vyráběl nálože pro sebevražedné atentátníky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Islámábád

Pákistánská armáda ve středu oznámila, že na severozápadě země zabila člena hnutí Tálibán Muhammada Ikbala, který dodával výbušné vesty a nálože sebevražedným útočníkům. Ikbala a jednoho z jeho kompliců vojáci zastřelili při pondělní operaci na předměstí Péšávaru.

Foto: Athar Hussain , Reuters

Příslušník pákistánské milice při akci proti teroristům

Článek

"Dva významní terorističtí vůdci, Muhammad Ikbal a Muhammad Tufajl alias Abdulláh, byli zabiti bezpečnostními silami v přestřelce," uvádí prohlášení, z nějž cituje agentura AFP.

Podle armády byl Ikbal hlavní odpovědnou osobou za vlnu krvavých pumových útoků, která si za posledního dva a půl roku vyžádala po celém Pákistánu více než 3000 mrtvých.

"Byl významným dodavatelem sebevražedných vest a výbušnin pro Islámábád a další pákistánská města," uvádí armáda, která Ikbala rovněž podezírala, že dodal 21 vozidel naplněných výbušninami do oblasti údolí Svát. To bylo v loňském roce dějištěm velké vojenské ofenzivy proti hnutí Tálibán.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám