Hlavní obsah

Vlak v Indii narazil do auta s pískem, zahynulo 14 lidí

Novinky, BBC,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dillí

Tragické následky měla nedělní nehoda vlaku v Indii. Na nechráněném přejezdu v severoindickém státě Uttarpradéš narazila souprava do nákladního automobilu s pískem. Na místě zahynulo 11 cestujících vlaku, kteří cestovali na střeše přeplněných vagónů. Další tři podlehli zraněním v nemocnici.

Článek

Přeplněný vlak mířil v neděli dopoledne do města Ajodhyja. Do automobilu plného písku narazil u vesnice Rasupúr v oblasti Gonda.

Střet měl tragické následky, protože automobil byl velmi těžký. Pasažéry jedoucí na střechách setrvačnost smetla, jedenáct jich zemřelo na místě. Další podlehli vážným zraněním v nemocnici.

Nehody na indických železnicích, které denně přepraví v 9000 vlacích 18 miliónů lidí, jsou časté.  Přispívá k tomu i vysoký počet nechráněných železničních přejezdů.

Minulý měsíc zahynulo 22 osob na severu Indie, když do expresu Mewar, který zastavil na červenou, zezadu narazil další expres Goa.  [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám