Hlavní obsah

Australan 30 let zneužíval svou dceru, měl s ní postižené děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Melbourne

V australském státě Victoria čeká na soud šedesátiletý muž, který po tři desetiletí zneužíval sou dceru a měl s ní čtyři postižené děti. Zneužívat ji začal v jedenácti letech. Jedno z jejich společných dětí zemřelo. O případu tento týden informoval list The Herald Sun, i když muž byl obviněn už v únoru.

Foto: Reuters

Titulní stránka novin popisující případ australského otce

Článek

„Ve vazbě je člověk, který čeká na soud a my musíme být velmi opatrní v tom, co říkáme o jednotlivých případech. Co ale mohu uvést, je, že v tomto případě jde opravdu o tuto oblast - jsou to ty nejhorší sexuální zločiny, to nejhorší zneužívání ve vztahu péče (o dítě),“ řekl premiér státu Victoria John Brumby.

List The Herald Sun uvedl, že muž svou dceru zneužíval od jedenácti let a měl s ní čtyři děti. Všechny byly postižené, jedno zemřelo.

List též napsal, že muž byl obžalován v únoru poté, co se zneužívaná obrátila na policii. Žena poprvé upozornila úřady na případ už před třemi lety, ale tehdy je žádala, aby nezasahovali kvůli její vlastní bezpečnosti.

Soud se bude konat v listopadu. Zadržený čelí obžalobě ze spáchání 80 trestných činů včetně znásilnění a vyhrožování smrtí.

Reklama

Výběr článků

Načítám