Hlavní obsah

Proti atentátníkovi z Bombaje budou svědčit agenti FBI

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bombaj

Proti Muhammadovi Adžmálu Amiru Kasabovi, který je souzen za loňské atentáty v Bombaji, kde desetičlenná skupina teroristů zabila přes 170 lidí, budou svědčit i agenti amerického Federálního úřadu pro vyšetřování (FBI). Před soudem má svědčit celkem pět amerických občanů.

Článek

„Dva agenti federálního úřadu pro vyšetřování se objeví mezi osobami, které poskytnou svědectví,“ uvedl žalobce Udždžvál Nikam. Svědčit budou ještě další dva Američané. Bude to poprvé, co před speciálním soudem budou svědčit cizinci.

Podle Udždžvála by měli agenti poskytnout informace o tom, jakou požívali techniku a jak komunikovali s těmi, kteří je vyslali.

Při atentátech zahynulo celkem šest Američanů. Proces pokračuje, i když se Kasab pocházející z Pákistánu přiznal. [celá zpráva]

Podle Indie útok podnikla militantní islámská pákistánská organizace Laškare tajjaba napojená na pákistánské tajné služby. Islámábád popírá, že by za atentáty stál, i když potvrdil, že Kasab je jeho občanem.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám