Hlavní obsah

Holčička v Rusku žila celý život se psy a chová se jako oni

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Ruská policie vzala do péče pětiletou dívku, která strávila celý život zavřená v bytě s kočkami a se psy. Holčička z východosibiřské Čity podle policie nemluví a chová se jako pes, uvedly ve středu ruské agentury.

Foto: František Iván, ČTK

Dívku vychovali psi. Ilustrační foto

Článek

"Pět let tuto dívku 'vychovávalo' několik psů a koček a nikdy nebyla venku," oznámila policie. Když pro ni policisté přijeli, byla holčička jména Nataša neumytá a oblečená ve špinavých šatech. Projevovala prý "zjevné příznaky zvířete a skákala na lidi". V pokoji v třípokojovém bytě, kde bydlel i její otec, dědeček, babička a další příbuzní, strávila celý svůj dosavadní život, nebylo topení, voda ani odpadní systém.

Podle mluvčí policie ji v současnosti pozorují psychologové v dětském domově. Její matka už byla vyslechnuta, otce se zatím nepodařilo nalézt.

Ačkoli je Nataše pět let, působí prý dojmem dvouletého děvčete. Odmítá jíst lžící a osvojila si řadu gest zvířat, s nimiž v bytě žila. "Když opatrovníci odcházejí z pokoje, dívka skáče na dveře a štěká," vylíčila policie její chování. Překvapivě ale jinak prý byla v dobrém zdravotním stavu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám