Hlavní obsah

Zavražděného Číňana našli v Austrálii s 34 hřebíky v hlavě

– Sydney
Novinky, Alex Švamberk

Australská police v pátek zveřejnila rentgenové závěry hlavy zavražděného čínského imigranta. Loni v listopadu byl 27letý Čchen "Anthony" Liou zabit nastřelovací pistolí. Vrah mu nastřílel do hlavy 34 hřebů.

Foto: Reuters

Rentgenový snímek hlavy oběti zabité hřebíky vypálenými z nastřelovací pistole.

Článek

"Výsledky posmrtného šetření ukázaly, že pan Liou byl opakovaně střelen do hlavy vysoce výkonnou nastřelovací pistolí," uvedl inspektor Mark Newham pro AFP. V jeho hlavě a krku bylo nalezeno 34 hřebíků. Podle detektivů vrah použil standardní plynovou nastřelovací pistoli používanou na stavbách. Ta může vypálit hřebíky až do délky 85 milimetrů.

"Během 36 let jsem neviděl vraždu takového druhu,“ uvedl pro Reuters superintendant z oddělení vražd Geoff Beresford. "Jsme přesvědčeni, že nastřelovací pistole byla odpovědná za smrt. O tom není pochyb,“ dodal s tím, že hřebíky "vnikly od oblasti hlavy" a vypáleny byly z bezprostřední blízkosti. 

Tělo Číňana nalezly děti v mokřadech u řeky Georges na jihu Sydney 1. listopadu. Plavalo zabalené ve smršťovací fólii a koberci převázaném elektrickým kabelem. Podle policie byl zavražděn asi 12 dnů před tím, že jeho tělo objevily děti. Policie se domnívá, že vrah se snažil udělat vše, aby se tělo neobjevilo, ale že nepočítal s přílivem.

Zatím se nepodařilo nalézt ani vražednou zbraň. Policie marně pátrá i po pachateli, a proto zveřejnila šokující záběry z rentgenu s výzvou, aby se ozval kdokoli, kdo v inkriminované době ve zmíněné oblasti u řeky spatřil zánovní poslední model Range Roveru, který Čchen Liou vlastnil.

Liou přicestoval do Austrálie na studentské vízum v roce 2000. Po čtyřech letech v Melbourne se přestěhoval do Sydney. Vzal si Australanku, se kterou se ale záhy rozvedl.

Související témata:

Výběr článků

Načítám