Hlavní obsah

Přepadení banky v Rusku skončilo zastřelením pachatele

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva

Jen několik hodin trvalo v pátek přepadení pobočky banky Ursa v ruském městě Leninsk Kuzněckij v uhelném regionu Kemerovo na západní Sibiři. Policisté na banku zaútočili, pachatele zabili a osvobodili rukojmí, která ozbrojenec zadržoval. Oznámil to v ruské televizi gubernátor oblasti Amangeldy Tulejev.

Článek

"Útočník byl před chvílí zastřelen, zvláštní policejní jednotky odvedly dobrou práci," řekl gubernátor v přímém vstupu pro zpravodajskou televizi Věsti-24. "Dvěma ženám z rukojmích se podařilo uprchnout během vyjednávání, zbývající muži byli osvobozeni během zásahu," dodal.

Maskovaný muž ozbrojený střelnou zbraní a údajně ručním granátem vtrhl podle svědků do pobočky banky a zadržel pět zaměstnanců jako rukojmí, z toho tři muže a dvě ženy. Požadoval vydání peněz a propuštění svého známého z vězení, uvedly policejní zdroje.

Pachatelem byl údajně mladý muž s kuklou přes obličej. Jeho totožnost zatím nebyla oznámena, sám se při požadavcích o vyjednávání označil za Sibiřana. "Podle jeho přízvuku ale soudíme, že pochází odněkud z Kavkazu," řekl médiím před zásahem gubernátorův mluvčí Sergej Čeremnov. "Gubernátor Tulejev se rozhodl, že s únoscem bude vyjednávat osobně," dodal.

Leninsk Kuzněckij

je hornické město se 120 000 obyvateli, ležící asi 130 kilometrů jižně od regionálního centra Kemerova. Původní název města byl Kožčugino, v letech 1922 až 1925 Lenino. Rozpad Sovětského svazu a pád komunismu se na pojmenování nijak neprojevil. Město je nyní citelně zasaženo krizí v ocelářství, v jejímž důsledku se snížil zájem o koksovatelné uhlí, které se zde těží.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám