Hlavní obsah

Problémy australského letadla odnesli cestující zlomeninami

Novinky, rei

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PERTH

Airbus A330-300 australských aerolinek Qantas Airways musel v úterý kvůli nespecifikovanému problému změnit dráhu letu a po vzlétnutí ze Singapuru namísto v Melbourne nouzově přistálo na letišti Learmonth u Exmouthu na severozápadě Austrálie. Zranilo se až pět desítek lidí, někteří měli tržné rány a zlomeniny.

Foto: Daniel Munoz, Reuters

Stroje Qantasu na letišti v Sydney

Článek

Na palubě bylo 303 cestujících a deset členů posádky. Někteří z nich podle agentury AFP dokonce utrpěli zlomeniny, žádný z cestujících však není v ohrožení života. Vážněji zranění byli nejprve ošetřeni na místě a pak transportováni do místní nemocnice.

Aerolinie s k incidentu podrobně nevyjádřily. Mluvčí Qantasu uvedl, že letadlo náhle měnilo výšku, příčiny ale neuvedl.

Incident je posledním ze série problémů, do nichž se letadla Qantasu letos dostaly. Let jednoho ze stojů skončil nedávno předčasně na Filipínách poté, co na palubě explodovala kyslíková láhev a došlo k protržení trupu.

Reklama

Související témata:

Související články

Letadlu se během cesty otevřely dveře

Dopravní letadlo australské letecké společnosti Qantas směřující z Adelaide do Melbourne se muselo v pondělí po zhruba půlhodině letu vrátit z bezpečnostních...

Výběr článků

Načítám