Hlavní obsah

V Afghánistánu se při nehodě zranil český voják

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V Afghánistánu se v pondělí při dopravní nehodě zranil účastník české vojenské mise. Muž vypadl z vozidla a utrpěl středně těžká zranění. Je mimo ohrožení života a komunikuje s okolím, uvedla tisková mluvčí Generálního štábu armády ČR Jana Růžičková.

Článek

Nehoda se stala ve východní provincii Lógar při přesunu vojenské kolony z provinční základny do hlavního města Kábulu. Asi v polovině cesty mělo jedno vozidlo závadu na kole a následně se převrátilo. Jeden ze čtyř členů posádky přitom z vozu vypadl a utrpěl středně těžké zranění.

Zraněného transportoval vrtulník do americké polní nemocnice v Bagramu. „Voják je mimo ohrožení života, je při vědomí a komunikuje. V současné době se připravuje jeho převoz do České republiky. Rodina vojáka byla informována,“ uvedla Růžičková.

Nehoda se udála v den ukončení střídání personálu provinčního rekonstrukčního týmu v Lógaru. Na kbelském letišti v Praze odpoledne přistálo posledních 55 příslušníků prvního armádního kontingentu. V zemi vojáky již nahradilo asi 200 kolegů z v pořadí druhého uskupení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám