Hlavní obsah

Číňan zaútočil na policejní stanici, ubodal pět policistů

ČTK, aš. Novinky, Shanghai Daily

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

ŠANGHAJ
Aktualizováno

Číňan ozbrojený nožem zaútočil v úterý ráno na policejní stanici v Šanghaji. Napadl devět policistů a jednoho člena ochranky. Pět policistů ubodal, uvedl server China Daily. Vrah byl zadržen a skončil ve vazbě.

Foto: Reuters

Čínští policisté nakonec muže přemohli.

Článek

Osmadvacetiletý muž identifikovaný jménem Jang založil před policejní stanicí požár a pak vběhl do budovy a začal bodat všechny přítomné. Stanice se změnila v krvavá jatka. Dva policisté zemřeli na místě útoku, další po převozu do nemocnice, kde skončilo pět ochránců pořádku.

Už při jejich převozu ale deník Shanghai Daily uváděl, že nemusejí přežít a počet obětí vzroste. „Někteří byli pobodáni do hrudníku. Krev měli po celém obličeji,“ uvedl jeden ze svědků pro místní televizi.

Jang pochází z Pekingu. Je nezaměstnaný a tvrdí, že ho policisté ze šanghajského okrsku Ča-pej loni předvedli k výslechu kvůli domnělé krádeži bicyklu.

Jde o další útok na policejní stanice v posledních dnech. V sobotu dav vypálil budovy úřadů a policejních stanic v čínském městě Wen-kan kvůli podezření, že syn místního úředníka znásilnil a zabil mladou dívku. Policie ale uvedla, že se dívka zabila sama.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám