Hlavní obsah

Zlatá pistole z bondovky Muž se zlatou zbraní ukradena

– LONDÝN
Novinky, nka, RIA Novosti

Zlatou pistoli zloducha Scaramangy z bondovky Muž se zlatou zbraní odnesli zloději z depozitáře britského filmového studia Elstree.

Foto: Profimedia.cz

Herci Roger Moore a Christopher Lee v Muži se zlatou zbraní

Článek

Pistole v hodnotě 140 tisíc dolarů (přes 2,5 miliónu korun), vyrobená v roce 1974 speciálně pro film s Rogerem Moorem v hlavní roli, měla být podle agentury RIA Novosti zanedlouho nabídnuta ke koupi sběratelům.

Rafinovanou zbraň, která na filmovém plátně likvidovala zloduchy, mohl její majitel Scaramanga v mžiku složit z pouzdra na cigarety, pera a zapalovače.

I přesto, že ve skutečnosti jde o neškodnou hračku, pistole několikrát oklamala i zkušené muže zákona. Představitel padoucha, herec Christopher Lee, s ní měl proto v době reklamní kampaně k filmu četné starosti. Na losangeleském letišti mu zbraň zabavili celníci, na promítání v dallaském kině jej zase jako domnělého teroristu chtěl zneškodnit policista.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová bondovka skalní fandy moc netěší

Ke květnovému stému výročí narození Iana Fleminga, duchovního otce agenta 007, vyšla v pořadí už třiatřicátá bondovka již šestého autora Sebastiana Faulkse...

Výběr článků

Načítám