Hlavní obsah

Žena si v Římě koupila roušku, kterou vyrobili v epicentru koronaviru

Novinky, mso

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Řím

O ochranné masky je v posledních dnech kvůli koronaviru velký zájem. Vybaveni jsou jimi i pracovníci letiště v italském Římě. Jedna z jeho zaměstnankyň si přitom všimla podivuhodné okolnosti. Maska, kterou si koupila, byla vyrobena ve Wu-chanu – epicentru koronaviru, uvedl server euronews.com.

Následuje obsah vložený z jiného webu. Zde jej můžete přeskočit.

Kontrola cestujících, kteří přiletělu z Wu-chanu do francouzského Marseille

Přejít před obsah vložený z jiného webu.
Článek

Žena se svým úlovkem pochlubila na Twitteru. „Jsem připravena na smrt,“ konstatovala ironicky. O zdraví se ale kvůli roušce obávat nemusí, protože maska byla do Itálie expedována už v dubnu loňského roku. Tedy dlouho předtím, než se v Číně koronavirus objevil.

Čína chce použít experimentální lék. V USA proti koronaviru pomohl

Svět

„Masky jsme objednávali v předstihu a přicházely k nám každý den přímo z Wu-chanu,“ potvrdila Maria Catenaová-Ingriaová z římské lékarny Igea, kde si žena roušku 28. ledna koupila.

SPECIÁL: Koronavirus 2019-nCoV

Speciály

Samotná Čína by přitom (nejen) tuto masku chtěla zpátky. Trpí totiž nedostatkem zdravotnického vybavení. Kromě roušek potřebuje i kombinézy či ochranné brýle, a tak nyní žádá svět o pomoc.

Lékárna potvrdila, že denně dostává přibližně dva tisíce ochranných masek. „Některé si necháváme a jiné posíláme do Číny,“ potvrdila Ingriaová. Několik zemí včetně Francie, Velké Británie, Japonska a Jižní Koreje tyto potřeby Číně také poslalo. Materiálně pomůže Číně také Česká republika.

Na následky koronaviru zemřela už téměř pětistovka lidí. V Číně je nakažených přes 24 tisíc lidí. V Evropě je dosud známo celkem 28 případů nakažení v devíti zemích – Německu (12), Francii (6), Itálii (2), Rusku (2), Británii (2), Finsku (1), Španělsku (1), Švédsku (1) a Belgii (1).

Reklama

Výběr článků

Načítám