Hlavní obsah

Zemřel parašutista, kterého sfoukl ze stromu vrtulník záchranářů

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vértesszőlős

V úterý zemřel parašutista, který se začátkem července zachytil o strom u maďarské obce Vértesszölös na severozápadě země. Záchranářský vrtulník, který mu přispěchal na pomoc, ho doslova sfoukl na zem. Parašutista padal z výšky dvaceti metrů, utrpěl těžká zranění a byl přes měsíc v kómatu.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto.

Článek

Zprávu o úmrtí parašutisty potvrdil webu index.hu právní zástupce rodiny Gábor M. Tóth. Parašutista se při seskoku zachytil o stromy, ale neutrpěl žádná zranění. Na pomoc mu přispěchal záchranný vojenský vrtulník, parašutista se pod náporem vzduchu z rotoru neudržel a spadl na zem. „Záchranáři ho na místě oživovali, pak ho v kritickém stavu převezli do nemocnice,“ uvedl web index.hu.

Záchranářský vrtulník sfoukl parašutistu ze stromu

Koktejl

K nevydařené záchranné akci došlo 5. července. Po zachycení na stromě dokázal parašutista napsat vzkaz na sociální síť, kde žádal o pomoc: „Sedím na pevné větvi, nemám žádná zranění a čekám na pomoc,“ napsal. Parašutista dodal, že pokud by měl lano, ze stromu by se dokázal bezpečně dostat dolů.

Na místo proto vyrazil zkušený horolezec, s jehož pomocí se měl parašutista dostat ze stromu na zem. „Jenže vojenský vrtulník byl na místě první a došlo k nešťastnému pádu,“ dodal deník Blikk.

Reklama

Výběr článků

Načítám