Hlavní obsah

Záhadná smrt ruského oligarchy. Miliardáře nalezli s prostřelenou hlavou v bazénu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Petrohrad

V bazénu své luxusní petrohradské vily byl nalezen ruský oligarcha Jurij Voronov, píše server deníku Daily Mail. Multimilionář měl prostřelenou hlavu. Vedle bazénu byla nalezena pistole Grand Power a na dně nábojnice. Za jeho smrtí jsou podle prvních výsledků vyšetřování „spory s obchodními partnery“.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Vyšetřovatelé uvedli, že oligarcha zemřel při „hádce s obchodními partnery“. Jednašedesátiletý muž byl přesvědčen, že byl „nečestnými“ dodavateli ošizen o velké částky peněz, uvedli vyšetřovatelé s odkazem na manželku podnikatele.

Voronov měl logistickou a dopravní společnost a byl navázaný na plynárenský gigant Gazprom, napsal list Daily Mail.

Smrt jedenašedesátiletého Voronova rozšiřuje seznam záhadných úmrtí velmi bohatých Rusů. V posledních měsících přibývá zpráv o vraždách maskovaných jako sebevražda. V některých případech byli nalezeni mrtví nejen oligarchové, kteří zastávali vysoké funkce v plynárenství, ale také jejich manželky a děti.

Podivná úmrtí miliardářů

Voronov je už šestým oligarchou, který od začátku letošního roku zemřel za podivných okolností. V únoru byl ve svém luxusním domě nalezen oběšený jedenašedesátiletý Alexander Tyulakov, vysoký manažer Gazpromu. Vyšetřovatelé uvedli, že spáchal sebevraždu, podle některých zpráv ale jeho tělo vykazovalo známky bití, což naznačuje, že oběšení bylo zinscenované, píše Daily Mail.

O tři týdny dříve byl nalezen ubodaný v koupelně svého domu Leonid Shulman. Ten byl šéfem dopravy ve společnosti Gazprom Invest, pobočce energetického gigantu, který se stará o jeho investiční projekty.

Oběšení i jed z ropuchy. Invaze záhadně kosí ruské oligarchy

Evropa

Třiačtyřicetiletý miliardář Alexander Subbotin, bývalý vedoucí pracovník energetického gigantu Lukoil, zemřel v květnu. Měl být údajně otráven ropuším jedem, který vyvolal infarkt.

V dubnu si bohatý Vladislav Avajev (51), bývalý kremelský úředník, zřejmě vzal život poté, co zabil svou manželku Jelenu (47) a dceru (13). Měl vazby na přední ruskou finanční instituci Gazprombank. Přátelé podnikatele zpochybňují verzi, že důvodem tragédie byla žárlivost. Objevují se informace, že měl přístup k finančním tajemstvím kremelské elity.

O několik dní později byl multimilionář Sergej Protosenja nalezen oběšený ve Španělsku poté, co sekerou zabil svou manželku Natalii a jejich dospívající dceru Marii. Protosenja byl místopředsedou společnosti Novatek, úzce spjaté s Kremlem.

Stejně jako u Avajeva se předpokládá, že to mohl být atentát, který byl zinscenovaný jako vražda a sebevražda.

Další podivný případ je spojen s miliardářem Jevhenijem Palantou a jeho ženou. Ubodaný pár našla jejich dvacetiletá dcera. Údajně mělo jít o rodinné drama, kdy žena zavraždila manžela poté, co ji měl sdělit, že ji opouští a vzápětí měla spáchat sebevraždu. Toto vysvětlení rodinný přítel páru odmítá.

Reklama

Výběr článků

Načítám