Hlavní obsah

Za zneužívání dětí v německém kempu jdou dva muži na 13 a 12 let do vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Nejzávažnější případ sexuálního násilí na dětech v historii Severního Porýní-Vestfálska je u konce. Zemský soud v Detmoldu poslal šestapadesátiletého Andrease V. na 13 let a čtyřiatřicetiletého Maria S. na 12 let do vězení. Oba muži roky sexuálně zneužívali děti a mladistvé v kempu Eichwald ve městě Lügde.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Za zneužívání dětí v německém kempu jdou dva muži na 13 a 12 let do vězeníVideo: Reuters

 
Článek

Některé oběti byly v předškolním věku. Některé násilné činy oba muži také natáčeli. Andreas V. i Mario S. mají po odpykání trestu nařízenou zabezpečovací detenci.

„Nikdo by to do Andrease neřekl. Byl tichý, nenápadný, vždy přátelský a nápomocný. Nikdy nepil alkohol a staral se o zeleň v místě,“ řekl provozovatel kempu Eichwald Frank Schäfsmeier o starším z pachatelů.

Foto: Profimedia.cz

Druhý pachatel Mario S, jde do vězení na 12 let.

„Addi“ neboli Andreas V. byl oblíbený. Pomáhal s nejrůznějšími pracemi a opravami a k dětem byl trpělivý a milý. Pořádal například společné výlety do zábavních parků, stejně jako jízdy na čtyřkolkách a jízdy na koni. Pro děti měl přichystané sladkosti, sliboval jim, že jim půjčí mobil nebo notebook. Potom mu už nedalo žádnou práci je dostat do svého domu v kempu, kde je sexuálně zneužíval.

Postupem času sice rostlo vůči Andreasi V. podezření, policie ani úřady ale nekonaly. Muž dokonce dostal před třemi lety do pěstounské péče tehdy pětiletou dívku, kterou také sexuálně zneužíval a využíval ji jako volavku, aby mu pomohla získat důvěru u vyhlédnutých dětí a on je mohl nalákat do domu.

Foto: Profimedia.cz

Šestapadesátiletý Andreas V. půjde na 13 let do vězení.

Druhý odsouzený muž se na zneužívání dětí ve zmíněném domě v kempu také podílel.

Případ provází skandální nečinnost policie a sociálních úřadů. Přestože měly indicie, že Andreas V. může být pachatelem trestných činů, nekonaly.  Během vyšetřování případu se dokonce některé důkazy ztratily. Spolková země Porýní-Vestfálsko proto ustanovila vyšetřující komisi, která zjišťuje míru viny jednotlivých úřadů. Zasedat by měla 13. září.

Reklama

Výběr článků

Načítám