Hlavní obsah

V troskách po zemětřesení našli po třech dnech dvě živé děti

Skoro tři dny od zemětřesení záchranáři v troskách našli živou tříletou holčičku. O několik hodin dříve zachránili z jiné budovy 14letou dívku, její sestra však podle deníku Hurriyet ve stejné budově zemřela. Zemětřesení, které minulý týden zasáhlo části Turecka a Řecka, už má nejméně 85 obětí, z toho 83 v Izmiru.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Po 65 hodinách po zemětřesení v tureckém Izmiru vytáhli záchranáři z trosek živou tříletou dívkuVideo: Reuters

 
Článek

Na řecké straně zůstávají jedinými oběťmi silného zemětřesení dva studenti, jejichž těla se našla pod zborcenou zdí na ostrově Samos.

Více než 3500 stanů a 13 tisíc lůžek bylo v Turecku poskytnuto lidem, kteří potřebují nouzové přístřeší, uvedl tamní úřad pro řešení katastrof a mimořádných situací AFAD. Výstavba nouzového tábora stále pokračuje.

Turecký Izmir zasáhlo zemětřesení, nejméně 12 mrtvých a 419 zraněných

Evropa

Podle úřadu AFAD se 962 lidí při otřesech zranilo, z nich ale více než 740 už bylo propuštěno z nemocnic. Tříletá holčička je 106. zachráněnou z trosek. Ve městě Izmir se podle listu Daily Sabah zřítilo nebo bylo vážně poškozeno 58 budov.

V sobotu se tureckým záchranářům podařilo z trosek osmipatrového domu vyprostit živou ženu a tři její děti. Poslední nalezené dítě je členem jejich rodiny. V neděli našli záchranáři v troskách živého sedmdesátiletého muže.

Páteční zemětřesení mělo epicentrum v Egejském moři, severovýchodně od ostrova Samos. Podle Evropského středomořského seizmologického centra (EMSC) mělo zemětřesení sílu 6,9 stupně, americká geologická služba (USGS) uváděla 7,0 a seizmologická observatoř Kandilli v Istanbulu naměřila 6,9 stupně. V Turecku jsou zemětřesení častá. V roce 1999 dva silné otřesy zabily na severozápadě země na 18 tisíc lidí.

Reklama

Výběr článků

Načítám