Hlavní obsah

V Tatrách zachraňovali dvě české turistky

Právo, Ivan Vilček, Bratislava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Za poslední dva dny zachraňovala Horská záchranná služba ve Vysokých Tatrách dvě české turistky. V neděli se zranila turistka v Mengusovské dolině a v pondělí museli ošetřit 24letou dívku z Náchoda nedaleko Batizovského plesa.

Článek

Zraněnou Češku našli v neděli na turistickém chodníku maďarští turisté. Nebyla schopna pohybu a měla silné bolesti pravé dolní končetiny. Maďaři telefonicky požádali o pomoc horské záchranáře ve Vysokých Tatrách. Ti poskytli zraněné turistce první pomoc a přivolali vrtulník, který ji transportoval do nemocnice v Popradu.

V pondělí přivolali čeští turisté záchranáře k 24leté ženě z Náchoda, která při vysokohorské túře pocítila nevolnost. Protože silně krvácela z nosu, záchranáři přivolali vrtulník, který ji převezl rovněž do nemocnice v Popradě.

Letos v Tatrách zahynulo pět Čechů

V srpnu zemřel ve Vysokých Tatrách šestašedesátiletý český turista z Chocně v Pardubickém kraji. Zkolaboval při túře v Monkové dolině. Přes pomoc horské služby a posádky přivolaného vrtulníku se jej již nepodařilo oživit. V polovině června zemřel český turista poté, co uklouzl při výstupu na Lomnický štít a nepřežil více než stometrový pád.

V březnu se v Tatrách zabil český lyžař. V únoru v Západních Tatrách zachraňovali českého horolezce, který se zranil při výstupu v severní stěně Baníkovského sedla. Ten poté zranění podlehl.

Rovněž v únoru zahynul jednadvacetiletý český horolezec z Ústí nad Orlicí, který v Západních Tatrách nerespektoval sezónní zákaz vstupu na turistickou stezku v okolí Baníkova. Právě na ní se s ním utrhl sněhový převis, po pádu do hloubky podlehl četným zraněním.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám