Hlavní obsah

V Rakousku se zranil český vodák. Převrhl se a proplul vodopádem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hinterstoder

V Rakousku se zranil český vodák, kterého proud po převržení kanoe strhl do vodopádu. Vrtulník jej převezl do nemocnice. Neštěstí se odehrálo na řece Steyr poblíž alpského střediska Hinterstoder, informovala v sobotu agentura APA. Na stejném místě zachraňovali české vodáky také loni.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jednatřicetiletý Čech byl součástí desetičlenné vodácké skupiny, která se v pátek vydala na horskou řeku Steyr. Po překonání vodopádu Stromboding trvalo několik minut, než byl z peřejí vyproštěn. Vrtulník záchranné služby ho vytáhl zraněného na laně a dopravil do nemocnice v Kirchdorfu.

Podle hornorakouské policie jela desetičlenná skupina mladých Čechů a Slováků na pěti dvoumístných nafukovacích kanoích. V řece bylo v tu dobu po vydatných deštích mnoho vody. Krátce před vodopádem měla skupina v úmyslu vysednout a čluny přenést po břehu, dvě kanoe se ale převrátily. Třem vodákům se podařilo dostat na skalnatý břeh, čtvrtý byl ale stržen do vodopádu. Záchrannou službu zavolal kolemjdoucí.

Češka se při pózování v Alpách zřítila do hloubky 150 metrů

Evropa

Ve snaze pomoci kamarádovi se ocitlo v nouzi dalších šest členů skupiny. V pořádku se však sami dostali na břeh. Skupina neměla průvodce, její členové však měli patřičné vybavení včetně vest a helem.

Rakouští záchranáři poskytovali pomoc Čechům na stejném místě také loni v červnu. I v tomto případě se posádce dvoumístné kanoe nepodařilo včas vysednout a byla stržena do vodopádu. Nehoda se tehdy obešla bez zranění - dvaatřicetiletému muži se povedlo na poslední chvíli zachytit skály uprostřed koryta, zatímco jeho o rok mladší vodácká partnerka v pořádku doplavala na břeh.

Čeští vodáci vjeli v Rakousku do vodopádu, zachraňoval je vrtulník

Evropa

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám