Hlavní obsah

Ve vodě se v sobotu ztratili už tři lidé, další přibyl na Orlíku

– Tábor • Aktualizováno
Právo, Novinky, ok, orh

Policejní potápěči pátrali v sobotu odpoledne po vodákovi, se kterým se převrátila kánoe na Táborsku. Druhého muže převezla záchranná služba do nemocnice. Během odpoledne probíhalo pátrání po muži ve vodě také na Orlíku a v Sázavě na Benešovsku.

Foto: Policie ČR

Loď se s vodáky převrátila na jezu na Lužnici

Článek

Kánoe se se dvěma muži převrátila na řece Lužnici u obce Drachov na Táborsku, když sjížděli jez.

Vypadalo to, že to zvládne, ale nakonec skončil pod hladinou. Lékař popsal záchranu pod jezem

Krimi

„Loď se s nimi převrátila a dva muži se potopili. Sedmatřicetiletý muž byl nalezen a ve stabilizovaném stavu převezen do nemocnice,“ uvedl mluvčí policie Milan Bajcura.

O tři roky mladší muž zůstal pod jezem a na místo byli povolání policejní potápěči, aby jej našli. „Pátrali jsme na vodní hladině. Je ale pravděpodobné, že zůstal pod jezem a utonul,” řekl kolem druhé hodiny odpoledne Bajcura. O dvě hodiny později bylo pátrání ukončeno, muže se najít nepodařilo.

Před pátou hodinou Bajcura informoval, že policisté hledají na Orlické přehradě u kempu Radava dalšího muže. Podle něj skupina mužů skákala z člunu do vody a jeden pak nevyplaval.

Muž skočil do vody asi 50 metrů od břehu přehrady. Hledali ho policisté i lidé ze Státní plavební správy, úspěšní nebyli. „Orlík je na té straně, takže pokud tělo hned nevyplave, tak jde dolů a vyplave až za pár dnů," řekl Bajcura.

Foto: Policie ČR

Při pátrání pomáhají také hasiči

Další pátrací akce probíhala na řece Sázavě na Benešovsku, kam se odpoledne šel koupat 54letý muž a zmizel. „Pátrací akce po pohřešovaném muži byla ukončena. Potápěč nalezl pod vodní hladinou řeky tělo muže,” oznámila mluvčí policie Michaela Richterová.

Kromě těchto pátracích akcí probíhalo odpoledne hledání dvou 16letých chlapců, kteří zřejmě utonuli kousek odtud.

Reklama

Výběr článků

Načítám