Hlavní obsah

V podvozku kamionu českého řidiče na Slovensku se ukrývali migranti

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Levice

Pětadvacetiletý muž z Maroka a šestadvacetiletý muž z Tuniska se ukrývali v podvozku českého kamionu, který zastavila v pátek hlídka slovenské policie v obci Kalná nad Hronom v okresu Levice. Český řidič, který vezl kukuřici z Maďarska, o migrantech nevěděl.

Foto: Policie.hu

Dva migranti z Afriky se ukrývali v podvozku českého kamionu v Maďarsku

Článek

Migranti se v kamionu ukryli při poslední pauze a v podvozku projeli téměř sto kilometrů. „Policisté při náhodné kontrole objevili pod návěsem dva cizince,” potvrdila televizi Joj policejní mluvčí Denisa Bárdyová.

Na Slovensku našli migranty ukryté pod vagony nákladního vlaku

Evropa

Oba muži požádali na Slovensku o azyl. Jeden z migrantů tvrdil, že Slovensko pro něj bylo vysněnou zemí, kam se vždy chtěl dostat. „Už když mi bylo deset, bylo mým snem jet na Slovensko,” tvrdil další z mužů.

Migranti líčili, že jsou na cestě šest týdnů a na Slovensko se dostali přes Turecko, Řecko, další balkánské země a Maďarsko. Bez dokladů projeli celkem šest zemí.

22 migrantů v dodávce

Na maďarské dálnici M3 objevili policisté v pátek 22 migrantů v dodávce, kterou řídil občan Turecka. „Z dvaadvaceti migrantů bylo dvacet občanů Sýrie a dva občané Egypta,” uvedla maďarská policie na svém webu.

Turecký řidič byl zadržen a obviněn z převaděčství.

Reklama

Výběr článků

Načítám